Шведската истрага ги засили сомнежите дека истекувањата од Северен тек се последица на сериозна саботажа

Од агенцијата додаваат дека истрагата потврдила дека „детонации“ предизвикале голема штета на гасоводите „Северен тек 1“ и … Продолжи со читање Шведската истрага ги засили сомнежите дека истекувањата од Северен тек се последица на сериозна саботажа