Што е досега познато за новиот сој на корона: Најзаразниот досега, за една недела двојно се зголеми бројот на заболени во САД

XББ.1.5. е потсој на сојот XББ што се појави во 2022 година. XББ.1.5 ја има мутацијата Ф486П … Продолжи со читање Што е досега познато за новиот сој на корона: Најзаразниот досега, за една недела двојно се зголеми бројот на заболени во САД