Шкотска почнува битка за независност пред британскиот Врховен суд

Доколу не ја извојува битката пред Врховниот суд за одржување референдум без дозвола од премиерката Лиз Трас, … Продолжи со читање Шкотска почнува битка за независност пред британскиот Врховен суд