Северна Кореја лансираше проектил со доволен дострел за да го погоди копното на САД

Врз основа на пресметките кои ја земаат предвид траекторијата, балистичката ракета овојпат можеше да има дострел од … Продолжи со читање Северна Кореја лансираше проектил со доволен дострел за да го погоди копното на САД