С Македонија да се дефинира како држава на нејзините граѓани, без етнички атрибути, предлага Алтернатива

Алтернатива излезе со два предлози, едниот е земјава да се дефинира како „држава на македонската нација, албанската … Продолжи со читање С Македонија да се дефинира како држава на нејзините граѓани, без етнички атрибути, предлага Алтернатива