Руско МНР: Финска стана мала членка на НАТО без можност да влијае на какви било одлуки

Руското МНР потврди дека влезот на Финска во НАТО ќе има „негативен ефект“ врз билатералните односи меѓу … Продолжи со читање Руско МНР: Финска стана мала членка на НАТО без можност да влијае на какви било одлуки