Руските пратеници во прво читање усвоија построг закон против „ЛГБТ пропагандата“ 

Законот од 2013 година, со кој се казнува секој јавен чин што претставува „хомосексуална пропаганда меѓу малолетниците“, … Продолжи со читање Руските пратеници во прво читање усвоија построг закон против „ЛГБТ пропагандата“