Руската православна црква го поздрави признавањето на автокефалноста на МПЦ-ОА од СПЦ, за ова ќе се разговара на следниот состанок

Верувам дека Светиот синод на Руската православна црква ќе даде соодветен одговор на својот следен состанок, изјави … Продолжи со читање Руската православна црква го поздрави признавањето на автокефалноста на МПЦ-ОА од СПЦ, за ова ќе се разговара на следниот состанок