Русија со ултиматум до НАТО: Алијансата до следната недела да одговори дали ќе престане да се шири кон исток

Русија, која во 2014 година изврши анексија на украинскиот полуостров Крим, негира дека планира напад врз Украина, … Продолжи со читање Русија со ултиматум до НАТО: Алијансата до следната недела да одговори дали ќе престане да се шири кон исток