Риши Сунак официјално ја објави кандидатурата за нов лидер на британските конзерватисти и за наследник на Лиз Трас

Сунак загуби од Трас во трката за наследник на Борис Џонсон во септември, по поразот на националните … Продолжи со читање Риши Сунак официјално ја објави кандидатурата за нов лидер на британските конзерватисти и за наследник на Лиз Трас