Путин нареди 36-часовен прекин на огнот во Украина за време на Бадник и Божиќ

Тој повика и украинската страна да прогласи прекин на огнот Рускиот претседател Владимир Путин денеска наредни 36-часовен … Продолжи со читање Путин нареди 36-часовен прекин на огнот во Украина за време на Бадник и Божиќ