Први резултати: ЕПП освои најмногу мандати на изборите за Европскиот парламент

Според првичните проекции на број на освоени мандати, десничарската Европска народна партија предничи со 186 пратенички места … Продолжи со читање Први резултати: ЕПП освои најмногу мандати на изборите за Европскиот парламент