Продолжуваат немирите во француска Нова Каледонија поради реформа на изборниот закон, петмина загинати

Во писмото до францускиот претседател Емануел Макрон, еден локален политичар ја опишал ситуацијата како граѓанска војна Во … Продолжи со читање Продолжуваат немирите во француска Нова Каледонија поради реформа на изборниот закон, петмина загинати