Претставници на бугарските организации во земјава од Османи побарале да посредуваат во смирување на тензиите меѓу Скопје и Софија

По средбата со Османи, претседавачот со Националниот комитет на партијата Граѓанско демократска унија (ГДУ), Ѓорѓи Трендафилов, изјави … Продолжи со читање Претставници на бугарските организации во земјава од Османи побарале да посредуваат во смирување на тензиите меѓу Скопје и Софија