Премиерот на Косово, Албин Курти, присуствуваше на преименување на улица во општина Чаир: „Втора македонска бригада“ стана „Адем Демачи“

Курти потсети дека Адем Демачи поради своите заложби и дејност во поранешна Југославија бил осуден вкупно на … Продолжи со читање Премиерот на Косово, Албин Курти, присуствуваше на преименување на улица во општина Чаир: „Втора македонска бригада“ стана „Адем Демачи“