Повеќе од 400 странски државјани и ранети ја напуштија Газа и влегоа во Египет преку преминот Рафах

Според дипломатски извори, се очекува првите евакуирани странски државјани прво да отпатуваат за Каиро по копнен пат, … Продолжи со читање Повеќе од 400 странски државјани и ранети ја напуштија Газа и влегоа во Египет преку преминот Рафах