Португалската министерка рекла: „Северномакедонскиот јазик некогаш бил дел од бугарскиот“

Аудио снимката што ја пренесува бугарската агенција БГНЕС открива уште поскандалозни аспекти во изјавата на државната секретарка … Продолжи со читање Португалската министерка рекла: „Северномакедонскиот јазик некогаш бил дел од бугарскиот“