(ОБНОВЕНО) Пендаровски: Македонскиот јазик е гранка од стеблото на св. Кирил и Методиј, како и секој друг словенски јазик

Честитка упати и претседателот на Собранието, Талат Џафери, кој посака ликот и делото на св. Кирил и … Продолжи со читање (ОБНОВЕНО) Пендаровски: Македонскиот јазик е гранка од стеблото на св. Кирил и Методиј, како и секој друг словенски јазик