Патријархот Порфириј објави: Соборот на СПЦ прифаќа и признава автокефалност на МПЦ-ОА

Поглаварот на СПЦ нагласи дека сега ќе следи разработување на сите техничко-организациски детали за свеченото прогласување на … Продолжи со читање Патријархот Порфириј објави: Соборот на СПЦ прифаќа и признава автокефалност на МПЦ-ОА