Останува зимското сметање на времето, в недела стрелките на часовникот одат еден час наназад

На дополнително прашање, што значи формулацијата „нема промена во системот на сметање на времето“, односно дали тоа … Продолжи со читање Останува зимското сметање на времето, в недела стрелките на часовникот одат еден час наназад