НАТО ја осуди како опасна и неодговорна одлуката на Москва за распоредување нуклеарно оружје во Белорусија 

Од НАТО велат дека внимателно ја следат ситуацијата и дека потегот на Москва нема да доведе до … Продолжи со читање НАТО ја осуди како опасна и неодговорна одлуката на Москва за распоредување нуклеарно оружје во Белорусија