МОН не ја исполни законската обврска за достава на учебниците, можна е судска постапка, најавија од Комисијата за заштита од дискриминација

Како што посочи Бендевска, Комисијата има обврска да покрене прекршочна пријава против утврдениот дискриминатор, но тука станува … Продолжи со читање МОН не ја исполни законската обврска за достава на учебниците, можна е судска постапка, најавија од Комисијата за заштита од дискриминација