Мицотакис: Новиот премиер јасно да изјави дека го почитува Договорот од Преспа, во спротивно може да има „непријатно прво искуство“ на НАТО-самитот

Прашан дали е на маса можноста Грција да го блокира патот кон Европската Унија, Мицотакис изрази оптимизам … Продолжи со читање Мицотакис: Новиот премиер јасно да изјави дека го почитува Договорот од Преспа, во спротивно може да има „непријатно прво искуство“ на НАТО-самитот