Лукашенко ги покани „вагнеровци“ да ја обучуваат белоруската армија

Се чини дека „Вагнер“ дефинитивно си најде нов дом – Белорусија. Ваквиот заклучок следува откако шефот на … Продолжи со читање Лукашенко ги покани „вагнеровци“ да ја обучуваат белоруската армија