Кремљ официјално: По референдумот, меѓународно правниот статус на четирите области во Украина ќе се промени

Речиси истовремено со почетокот на реферндумите, рускиот претседател Путин минатата недела нареди и делумна мобилизација, поради што … Продолжи со читање Кремљ официјално: По референдумот, меѓународно правниот статус на четирите области во Украина ќе се промени