(ВИДЕО) Ковачевски: Со Петков договоривме дека Бугарија ќе го користи краткото име подеднакво како и долгото

Ковачевски рече дека отстранувањето на прашањето за името од преговарачката маса е голем чекор, а следно што … Продолжи со читање (ВИДЕО) Ковачевски: Со Петков договоривме дека Бугарија ќе го користи краткото име подеднакво како и долгото