Ковачевски: Одлуката на Вселенската Патријаршија е најважниот чекор, нашата црква е во заедница со сите православни цркви

Оваа одлука на вселенската патријаршија што нè признава под име Охридска Архиепископија значи признавање на континуитетот што … Продолжи со читање Ковачевски: Одлуката на Вселенската Патријаршија е најважниот чекор, нашата црква е во заедница со сите православни цркви