Кандидатката за премиерка на Бугарија, Марија Габриел, в понеделник треба да му достави список со министри на претседателот Радев

Кандидатката за премиерка на Бугарија, Марија Габриел, предложена од ГЕРБ-СДС, го доби првиот мандат за формирање влада … Продолжи со читање Кандидатката за премиерка на Бугарија, Марија Габриел, в понеделник треба да му достави список со министри на претседателот Радев