Исклучен е и последниот реактор во нуклеарката Запорожје

Најголемата електрана во Европа е заземена од руските сили, но со неа и понатаму управува украинскиот оператор … Продолжи со читање Исклучен е и последниот реактор во нуклеарката Запорожје