И БСП не успеа да состави влада: Бугарија ќе оди на нови парламентарни избори, петти во две години

Бугарскиот претседател Румен Радев изјави дека ја поканил Централната изборна комисија да даде повеќе информации за подготвеноста … Продолжи со читање И БСП не успеа да состави влада: Бугарија ќе оди на нови парламентарни избори, петти во две години