Грција бара меѓународна поддршка за тензиите со Турција во Медитеранот

Турската страна тврди дека бродот „Оруч Рејес“ спроведува серија сеизмички истражувања во морето, но грчките стручњаци сметаат … Продолжи со читање Грција бара меѓународна поддршка за тензиите со Турција во Медитеранот