Град Скопје избран од ЕУ за Европска престолнина на културата за 2028 година

Програмата почнува да се имплементира уште во јануари 2024 година и во текот на следните години обединети … Продолжи со читање Град Скопје избран од ЕУ за Европска престолнина на културата за 2028 година