„Газпром“ тврди дека го прекинал снабдувањето со гас за Бугарија и Полска

Бугарскиот министер за енергетика Александар Николов, пак, како што пренесуваат бугарските медиуми, утрово изјави дека се проверува … Продолжи со читање „Газпром“ тврди дека го прекинал снабдувањето со гас за Бугарија и Полска