Гаши даде оставка од лидерската позиција во Алтернатива, Касами се откажа од пратеничкиот мандат

Бидејќи уставот на РСМ, член 67, определува дека претседателот на републичкото Собрание не може да биде и … Продолжи со читање Гаши даде оставка од лидерската позиција во Алтернатива, Касами се откажа од пратеничкиот мандат