Фон дер Лајен: Мнозинството Европејци на изборите покажаа дека сакаат силна Европа 

Според првичните проекции на бројот на освоени мандати, ЕПП предничи со 184, пред Прогресивна алијанса на социјалистите … Продолжи со читање Фон дер Лајен: Мнозинството Европејци на изборите покажаа дека сакаат силна Европа