Финците, Унгарците, Турците, Татарите се народи од жолтата раса – повторно грешки во македонските учебници

Во втората тема „Социо-географски карактеристики и регионална поделба на Европа“ во лекцијата „Основни карактеристики на населението во … Продолжи со читање Финците, Унгарците, Турците, Татарите се народи од жолтата раса – повторно грешки во македонските учебници