Финска официјално аплицира за членство во НАТО

Претседателот на Финска, Саули Нинисто изјави дека Хелсинки формално поднесува барање за членство во НАТО. Тој додаде дека … Продолжи со читање Финска официјално аплицира за членство во НАТО