Фејсбук ќе плати 14 милиони долари поради дискриминација на Американците при вработувања во компанијата

Од 14-те милиони долари кои се дел од спогодбата, 4,75 милиони се казна за компанијата, а останатите се за … Продолжи со читање Фејсбук ќе плати 14 милиони долари поради дискриминација на Американците при вработувања во компанијата