Европските лидери согласни за поостри санкции, ќе се забрани авиосообраќајот со Белорусија

Шефовите на држави и влади на ЕУ вечерва се согласија дека Европската Унија треба да воведе низа рестриктивни мерки … Продолжи со читање Европските лидери согласни за поостри санкции, ќе се забрани авиосообраќајот со Белорусија