Европската комисија предложи отворање на пристапните преговори со Украина и Молдавија – претставен планот за раст на Западен Балкан

Комисијата препорачува Советот да ѝ додели на Грузија статус на земја кандидат под услов да се спроведат … Продолжи со читање Европската комисија предложи отворање на пристапните преговори со Украина и Молдавија – претставен планот за раст на Западен Балкан