Европската комисија ја одобри вакцината против мајмунски сипаници

Потегот на ЕК следува откако Европската медицинска агенција (ЕМА) препорача употреба на вакцината „Имванекс“ против мајмунските сипаници … Продолжи со читање Европската комисија ја одобри вакцината против мајмунски сипаници