ЕУ тестира поморски коридор од Кипар до Газа за испорака на хуманитарна помош

Во заедничка изјава потпишана од ЕУ, САД, Велика Британија, Обединетите Арапски Емирати и бројни европски земји се … Продолжи со читање ЕУ тестира поморски коридор од Кипар до Газа за испорака на хуманитарна помош