ЕУ донесе одлука: Хрватска влегува во Шенген, Бугарија и Романија не

Министрите одлучија Хрватска да стане членка на Шенген, пренесуваат хрватските медиуми Министрите за внатрешни работи на земјите-членки … Продолжи со читање ЕУ донесе одлука: Хрватска влегува во Шенген, Бугарија и Романија не