Експертите ја признаа ефикасноста, ЕУ сѐ уште не ја одобрила: Што знаеме досега за вакцината „спутник В“?

Во 1957 година првиот сателит направен од човекот влезе во орбитата околу Земјата. Тој беше наречен „Спутник“ … Продолжи со читање Експертите ја признаа ефикасноста, ЕУ сѐ уште не ја одобрила: Што знаеме досега за вакцината „спутник В“?