Димитров: Ако ЕУ се вмеша во самоопределувањето и јазикот на еден народ, го губи префиксот европска

Вицепремиерот за европски прашања одговараше на прашањето што ако се одложи првата меѓувладина конференција поради условувањата на … Продолжи со читање Димитров: Ако ЕУ се вмеша во самоопределувањето и јазикот на еден народ, го губи префиксот европска