Дали валкана бомба е нуклеарно оружје и како да се заштитите?

Русија ја обвинува Украина дека планира да употреби таканаречена валкана бомба, обвинение што Киев и неговите западни … Продолжи со читање Дали валкана бомба е нуклеарно оружје и како да се заштитите?