Членовите на Арктичкиот совет ќе ја бојкотираат Русија, нема да одат на состаноци

Русија во моментов претседава со овој меѓувладин форум, основан во 1996 година да ја промовира соработка, координација и … Продолжи со читање Членовите на Арктичкиот совет ќе ја бојкотираат Русија, нема да одат на состаноци