Чернева: Грешките на Бугарија се во имињата на културните клубови во Охрид и во Битола – нивната улога е да ја провоцираат другата страна

Во Скопје има државен бугарски клуб кој е целосно финансиран од Бугарија и кој се нарекува едноставно … Продолжи со читање Чернева: Грешките на Бугарија се во имињата на културните клубови во Охрид и во Битола – нивната улога е да ја провоцираат другата страна