Бугарското МНР го повика на консултации во Софија амбасадорот Ангелов поради сериозната состојба во однос на правата на Бугарите во Северна Македонија

Целта на консултациите е да се разговара за можностите за запирање на опасниот тренд на зголемен притисок … Продолжи со читање Бугарското МНР го повика на консултации во Софија амбасадорот Ангелов поради сериозната состојба во однос на правата на Бугарите во Северна Македонија