Бројот на загинати во стампедото во Сеул се искачи на 154 – меѓу нив има руски, ирански, кинески, американски и француски државјани

Јужнокорејската новинска агенција Јонхап објави дека во стампедото загинале и луѓе од Виетнам, Узбекистан, Казахстан, Шри Ланка … Продолжи со читање Бројот на загинати во стампедото во Сеул се искачи на 154 – меѓу нив има руски, ирански, кинески, американски и француски државјани